سیستم اعصاب با دندانها ارتباط مستقیم و غیر مستقیم دارد، به هنگام عصبانیت این ارتباط به صورت غیر مستقیم بر روی دندانها اثر می گذارد.
یکی از علائم عصبانیت انقباض عضلات صورت است، به هنگام استرس و فشار ناشی از عصبانیت عضلات فک و صورت منقبض شده و فشار ناشی از آن بر روی دندان میتواند عامل ایجاد درد باشد. فشار ناشی از این جمع شدگی در طولانی مدت موجب سائیدگی دندانها، پایین آمدن ارتفاع صورت و در نتیجه تغییر در زیبایی فرد میشود
اگر در فک فرد بافت نگهدارنده قوی نباشد به مرور زمان عصبانیت موجب لق شدن دندان میشود.
انعکاس و گرفتگی در عروق کرونری به هنگام انقباض صورت، امکان گرفتگی رگ سر و گردن را در پی داشته و می تواند یکی از علائم سکته مغزی یا قلبی باشد.
تغییر رنگ دندان می تواند به مرور زمان در اثر مصرف سیگار، مواد غذایی نظیر قهوه، چای، نوشابه های رنگی، میوه های حاوی کاروتن (مثل هویج)، مواد آهن دار یا در اثر زیادی فلوراید آب مصرفی یا در اثر بیماری هایی مثل یرقان (زردی یا هپاتیت) یا مصرف داروهایی مانند تتراسایکلین در دوران رشد دندانی (قبل از ۸ سالگی، درواقع تتراسایکلین با کلسیم موجود در سطح دندان ترکیب شده و تغییر رنگ ایجاد می کند) یا تغییر رنگ در اثر ماده پر شده تاج یا ریشه دندان یا تغییر رنگ در اثر ضربه به دندان به علت خونریزی داخل پالپ دندان ایجاد شود. استفاده بیش از حد از دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین، داروهای آنتی هیستامین و آنتی سایکوتیک و داروهای کنترل کننده فشار خون بالا نیز در تغییر رنگ دندانها موثرند
کدر شدن خارجی
حالتی است که سطح خارجی دندان به واسطه استفاده از نوشیدنی ها، غذاها و تنباکو، و فرسایش تدریجی دندان کدر شده و باعث تغییر رنگ این سطح خارجی می شود. تاثیر کدر شدن سطحی دندان ناچیز است و امکان حذف آن از طریق مسواک زدن و تمیز کردن دندان ها وجود دارد. در حالتی که کدر شدن دندان جدی تر باشد، برای رفع این مشکل نیاز به استفاده از روش های پیچیده تر همچون جرم گیری و بلیچینگ دندان وجود دارد. کدر شدن سطح خارجی دندان می تواند به لایه داخلی دندان نفوذ کرده و در صورت درمان نشدن باعث ایجاد خال های رنگی بر روی دندان شود.
وقتی جرم دور دندان با جرم گیری از بین می رود، فضایی خالی در اطراف دندان ایجاد می شود و دندان مزبور کمی لق میشود و بیمار فکر میکند که جرمگیری باعث این کار شده است.
مساله بعد این است که وقتی جرم با ضخامت کافی روی دندان مینشیند، مانع رسیدن سرما و گرما به دندانی که در اثر تحلیل لثه، ریشهاش نمایان شده، میگردد و به طور طبیعی از ایجاد درد ناشی از تغییر حرارت جلوگیری میکند. موقعی که با جرمگیری این جرمها را پاک میکنیم، ناگهان ریشه دندان در معرض سرما و گرما قرار گرفته و تیر میکشد و بیمار میگوید با جرمگیری این اتفاق برایم افتاده است.
مجموعه این افکار بیمار را می ترساند و فکر می کند که جرمگیری دندان را خراب میکند، در حالی که جرم دندان مسبب این مشکلات بوده است.
اما اینکه عدهای فکر میکنند جرمگیری درد دارد، این هم تصور غلطی است. جرمگیری یا توسط قلمهای دستی و یا با دستگاه صورت میگیرد. نوک قلم دستگاه جرمگیری دارای لرزش و نوساناتی است که با زدن ضربههایی بسیار کوتاه بر جرم، آن را پاک میکند و دندان را نمیتراشد، بنابراین عاملی برای ایجاد درد وجود ندارد.
معمولاً بعد از کشیدن دندان نیازی به مصرف آنتی بیوتیک وجود ندارد و سیستم دفاعی بدن می تواند مقدار باکتری که وارد فضای کشیدن می شود را کنترل کند. آنتی بیوتیک تنها در بیمارانی تجویز می شود که سیستم دفاعی ضعیفی دارند مثل دیابتیها یا بیماران سرطانی یا بیمارانی که دریچه مصنوعی قلب یا پروتزهای زانو داشته باشند. همچنین مواردی که آبسه مزمن بزرگی وجود داشته باشد یا مواردی که مقدار زیادی استخوان حین جراحی برداشته شود یا مدت عمل طولانی باشد.
در غیر این صورت مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک باعث مقاومت باکتریایی خواهد شد و مصرف انتی بیوتیک را در مواردی که واقعاً لازم است بی اثر خواهد کرد.
اگر چه هر دو به یک اندازه زیبایی فراهم می کند اما برای روکش نیاز به تراش کل دندان می باشد در حالیکه لامینیت یا ونیرها تنها نیاز به تراش سطح قدامی دندان دارند.
سفید کردن به ندرت باعث عوارض جدی خواهد شد، اگرچه ممکن است در بعضی افراد دندانها برای مدت کمی حساس شوند که با ژلها یا خمیر دندانهای ضد حساسیت برطرف خواهد شد. یا ممکن است لثه دچار کمی جراحت شود که در این حالت شستشو با آب نمک کمک کننده است. اگر شدت سوختگی بیشتر بود می توان روی ناحیه قطره روغنی ویتامین E مالید.